There was an error in this gadget

Monday, 5 October 2015

my true feelings..

hyeee guysss~ how is everyone? its been a long time since my last post isnt it? well for today, im gonna write in malay since im very frustrated, disappointed and sad over someone..well here goes..

(lets called them A, B, and C..)

benda ni baru je jd..dlm grup ak ade la beberape member termasok A, B, C..biasa la kan, klu da kwn tu, msti skali skala gadoh tp sbb da member, kte msti nk bantu dorg utk berbaik balik..so bila ak tgk B disisihkan A dgn C atas sbb few mistakes, ak kesian la tgk die sorg2..ak xley nk follow dorg since ktorg fakulti lain2..so B ni slalu la cari ak, and ak x kesah pn..ak sndiri enjoy kuar 'dating' dgn die..sbb da member kn, ak try la intervene antara dorg ni..pujuk B berbaik balik dgn A & C..pujuk C berbaik balik dgn B..tp somehow A mmg xnk lgsg dgr nasihat..ak pn x paham la die ni..kte da kawan nk 6 tahun, ni pn xkn la xley berbaik balik..ak suka betol ayat ni, "FORGIVE AND FORGET"..yela, wat pe nk bergadoh lama2 kn..kte da kwn lama kot..

in the end, B dgn C boleh la berbaik balik tp somehow dorg awkard..yess i cant deny that sbb da gadoh, things sometimes wont get to the way it was..tp bnde ni klu dibiar lama2, buat baik, lama2 okayy la tu..tp yg A ni da keras kepala, keras hati sgt2 smpi xley nk berbaik dgn B..smpi ak org yg xde kne mengena ni pn die nk mengamok..kata ak xde hak utk masok campor, ak da start talk behind her back la bagai..WHAT THE HELL LA! kte ni da la member satu grup, of kos la 2 org gadoh, friendship geng kte terjejas!!! ak try pujuk korg berbaik, ni yg ak dpt dari kau? kau tu da benci sgt ke dgn B smpi xley nk maaf kan die walaupn die da try nk berbaik balik dgn kau? yess i dont know the whole stories but ak buat ni utk kebaikan kte semua, utk friendship geng kte jugakk! tp kau yg tolak semua tu!

tgk skrg ape da jadi?? ak yg xde kne mngena dgn pergaduhan korg ni, kau tolak ak tepi! kau tolak geng2 kau ke tepi except C ni!! ape ktorg buat dgn kau hah selain try pujuk kau jgn nk bermusuh sgt? igt kau tu bagus sgt ke? skrg kau nak kawen pn xnk bgtau ktorg..smpi mcm tu skali kau benci dgn ktorg?? after all these years kte berkawan, mcm ni skali kau buat ktorg? ak sedih and kecewa dgn perangai kau yg da berubah ni..

yg C ni pn sama..ktorg yg xde pape dgn kau, kau boleh pulak nk berahsia dr ktorg psl wedding A ni..ktorg tak expect pn A nk ajak, tp kau nk rahsia sgt nape? kau paham tak perasaan ktorg dpt tau berita ni dr orang lain yg even most of us tak kenal pn?! especially ak yg dok sebelah blok kau je ni..kau kata kau diberi amanah utk jaga rahsia ni tp kau pernah terpikir tak, sebelum kau terima amanah ni, kau try pujuk A jgn smpi berita ni pn nk berahsia dr ktorg? pernah tak terpikir kau boleh je tolak amanah tu sblm terima sbb benda ni boleh merenggangkan lg keadaan? tapi taaakkk..kau nak jugak simpan rahsia die, even ak yg kau jmpe beberapa hari sblm hari die nikah kau tak bgtau..die da la dok sebelah taman je uni ni!! ak lg sedih sbb dpt tau die nikah and ak ade je kat sini..ak sgt kecewa dgn tindakan kau utk berahsia dr ktorg..kau boleh tipu depan muka ak sndiri yg kau kata kau xtau ape2 psl wedding die..ak igt kau still lg geng ktorg sbb kau je la yg boleh connect kn ktorg dgn die..rupa2 nya tak..kau pilih die lg..ak paham kau tersepit tp ape kau buat ni boleh dikira merosakkakn lg keadaan..

haisshh ntah la..keadaan skrg mmg da terok..geng ak da berpecah.."BEST FRIENDS FOREVER"..xtau la term tu A paham ke tak..to keep that phrase true, kte kne la berusaha utk mempertahankan friendship kte..tp kau give up halfway..susah senang sepatot nye kte harungi bersama tp kau tolak ktorg ke tepi, kau GIVE UP dgn ktorg..if gadoh melibatkan duit ke, laki ke, ak paham la jugak, ak pn xnk kwn mcm tu..tp semua nye sbb MISUNDERSTANDING, kau give up teros..term FORGIVE AND FORGET kne la selari dgn term BFF tu sbb kte nk berusaha maintain friendship kte..tp kau nk jugakk berdendam dgn ktorg..ak wish kau congrats pn kau xnk reply langsung, a single THANK YOU would be suffice..but noooo, kau da read msg ak, ak pulaukan ak sbb kau berdendam and bermusuh dgn ak kan..

so whatever la..kau xnk ktorg dlm idop kau, ktorg pn da tak ingin kwn mcm kau dlm idop ktorg..utk C pulak, kau da dikira betrayed trust ak terhadap kau..so jgn salah kn ak if things will not be the way it was..kau pn salah satu punca A gadoh dgn ak..

skrg ak rasa sgt kecewa dan sedih dgn A & C..apa yg ak kata ni simply ape yg ak rasa..i may be right, i may be wrong as well..nobody is perfect..lantak la ape jd..eventually time will heal the wound in my heart, and may one day accept/trust both of you again in the future..i hope a day where we all be laughing back together will come someday..




No comments:

Post a Comment